Тя посочи, че засегнатите от бурята семейства имат възможност да

...
Тя посочи, че засегнатите от бурята семейства имат възможност да
Коментари Харесай

Засегнатите от бурята семейства във Варна могат да получат еднократна помощ до 1512 лева

Тя уточни, че засегнатите от бурята фамилии имат опция да получат еднократна помощ в размер до 1512 лева от Агенцията за обществено подкрепяне на база на подадените от тях заявки. " Социалните служащи към този момент са на терен и съветват потърпевшите от бедствието. При потребност съществува опция и за увеличение на броя на хората, които получават топъл обяд ", добави Гинка Машова, представена от Българска телеграфна агенция.

Заместник-министърът напомни, че до 2500 лева могат да бъдат отпуснати за закупуване на съоръжение или обзавеждане по линия на Фонд " Социална протекция " (ФСЗ). Финансова и психическа поддръжка ще получат и околните на починалата във Варна жена.

От Агенцията по заетостта са в подготвеност да подкрепят общината с назначението на 30 трайно безработни за спешни действия.

По-рано през днешния ден кметът на Варна разгласи, че ще има обезщетение за околните на починалата жена . " Направихме обширен диалог за това по какъв начин Общината може да помогне на сина й. Има решение за еднократна финансова помощ, която да му бъде обезпечена. Вероятно ще бъде записан и в Бюрото по труда, защото той е 20-годишен и има предпочитание да се осъществя ". Кметът добави, че общината работи интензивно, с цел да окаже психическа помощ на сина на жертвата. Той е разговарял с него още в неделя и го е уверил в цялостната поддръжка от страна на Общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР