Тя е успешна, известна, интелигентна, но какво точно работи? Тя

...
Тя е успешна, известна, интелигентна, но какво точно работи? Тя
Коментари Харесай

Похватите на титаните: Най-успелите хора на света разказват за живота и кариерата си

Тя е сполучлива, известна, умна, само че какво тъкмо работи? Тя е решето. Пресява новините, които среща в интернет и избира да показа най-вдъхновяващите, тези с най-висока просветителна и осведомителна стойност. Мария назовава себе си куратор на забавното. Блогът й е посещаван повече от 1 милион пъти на месец. Тя е уверена, че в случай че някакво скъпо наличие стигне до верните хора, това може да сътвори нови благоприятни условия за всички. В същото има вяра американският създател, бизнесмен и водещ - Тим Ферис.

Тим взема решение да прослуша диалозите, които е водил през годините с гостите си в „ Шоуто на Тим Ферис ”. Интуитивно стартира да записва какво споделят за триумфа си бизнесмени, музиканти, артисти, създатели и какви ли още не хора.

Есенцията на тези диалози се трансформира в огромна книга, която можеш да отвориш когато и да е на всяка страница. Вътре ще намериш мотивация, ентусиазъм и ще събудиш гласа в себе си, който споделя „ Аз мога ” . Книгата се споделя " Похватите на титаните " и към този момент може да бъде открита на български език.

Искам да бъда по-добър човек. Искам да бъда по-здрав. По-креативен. Искам да схвана какво се крие вътре в мен, да го опозная и да му разреша да се покаже. Искам да пътувам. Да сътворявам. Да изучавам. Това не са лесни задания. Животът затрупва с прахуляк и паяжини гениите ни, страстите ни и желанието да сме освен това. „ Похватите на титаните ” е справочник за това по какъв начин да спрем да се помиряваме със себе си и да станем „ по ”. След тази книга е по-лесно да последваме фантазиите си без да се тормозим какъв брой са огромни.

Редица сполучливи индивидуалисти споделят пред гуруто на мотивацията по какъв начин, за какво и какъв брой. Ето дребна част от изявленията им:

„ Животът може да бъде доста по-смислен, откакто откриете един елементарен факт, а той е, че всичко към вас, което наричате „ живот “, е основано от хора, които не са били по-умни от вас. И вие можете да го променяте, да му влияете, да създавате свои лични неща, които други хора могат да употребяват. Щом научите това, в никакъв случай няма да сте същите. “

Марк Андрийсън, именита фигура в Силициевата котловина, чиито творения са трансформирали света.

Ако бях споделил, че никой не би трябвало да учи в лицей, това евентуално би било лицемерно. Но аз споделих, че не е належащо всички да вършат едно и също. Има нещо доста необичайно в това най-талантливите младежи да учат в едни и същи елитни колежи, където учат едни и същи най-малък брой предмети, а по-късно вършат едни и същи малцина кариери. Струва ми се, че това е липса на многообразие в мисленето за другите неща, с които хората би трябвало да се занимават. Това е доста ограничаващо за нашето общество, както и за всички тези студенти. Признавам, че и аз значително съм отговорен за същото, връщайки се обратно към годините, когато учех за бакалавър в „ Станфорд “, а по-късно и право. Възможно е, в случай че можех да се върна, да направя отново същото. Но в случай че би трябвало да направя нещо още веднъж, щях да размисля надалеч по-задълбочено. Бих си задавал въпроси. Защо върша това? Не го ли върша единствено тъй като имам положителни оценки и резултати от тестванията и тъй като считам, че е влиятелно? Или го върша, тъй като имам голямо предпочитание да упражнявам право?

Питър Тийл, създател на „ Пейпал ” и други компании, вложител и създател

Малко по-късно се срещнах инцидентно с Джеф Безос и му споделих, че таман съм разговарял с Илон Мъск и съм извънредно разчувствуван по отношение на Марс и в действителност се надявам един ден да мога да отида. Безос ме погледна и отвърна: „ На Марс е жалко. “ Възкликнах: „ Какво? “ А той: „ Щом напуснем планетата, последното, което би трябвало да създадем, е да отидем на друга планета с гравитация. ” Само за 30 секунди напълно промени посоката на живота ми, тъй като е безусловно прав.

- Фил Либин, съосновател и изпълнителен президент на „ Евърноут “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР