Тя е само на 22 години, но вече пише история…

...
Тя е само на 22 години, но вече пише история…
Коментари Харесай

На 22 години тя пише история: Певицата Тайла е новата южноафриканска звезда

Тя е единствено на 22 години, само че към този момент написа история… Тайла е новата звезда на Република Южна Африка (РЮА). Със сингъла си Water изпълнителката завоюва първата статуетка " Грами " в историята на родината си. Специално е и " грамофончето ", което ѝ беше връчено - единственото към този момент за най-хубаво африканско осъществяване. За първи път тази година американската Национална звукозаписна академия включи тази категория в листата на лауреатите на " Грами ".

Тайла завоюва " Грами ", надделявайки над сериозната конкуренция на Ашаке и Оламиде, Бърна Бой, Айра Стар, Давидо и Муса Кийс .

" Никога не съм мислила, че ще кажа, че съм спечелила " Грами " на 22 години ", сподели сияеща певица, до момента в който приемаше оценката.
                 

Родената в Йоханесбург млада изпълнителка пусна Water през месец юли 2023 година като пилотен сингъл към дебютния си студиен албум - Tyla , който следва да излезе на пазара през март. Много бързо летните ритмите, както и танците стават извънредно известни в платформата ТикТок, а песента на младата южноафриканка влезе в топ 10 на музикалните ранглисти в Съединени американски щати, Англия, Австралия и още няколко страни.

Благодарение на Water Тайла е първата южноафриканска соло изпълнителка от 55 години, съумяла да влезе в чарта на " Билборд " за сингли, където се изкачи до седма позиция. Сънародникът ѝ Хю Масекела доближава до класацията през 1968 година с Grazing in the Grass. Тайла е и най-младата представителка на родината си, стигнала до Хот 100 на " Билборд ".

Water завърши 2023 година като най-стриймваната ария с афроелементи в платформата " Спотифай ". И всичко това единствено с една песен…Понякога е нужна единствено една ария, а предходната година се оказа късметлийска за певицата Тайла, отбелязва Би Би Си.

" Целта ми е да бъда измежду най-големите поп звезди в света ", не крие упоритостите си певицата. " Аз съм огромна мечтателка … и някак си постоянно съм вярвала, че това иска ми се случи ", споделя Тайла пред Би Би Си.

И до момента в който чака звездния си момент, още от ученичка южноафриканката взе участие в кастинги за мюзикъли, измисля песни и качва кавъри на известни песни в Ютюб. Силно повлияна е от реализатори като Майкъл Джексън, Риана, Алия, само че Тайла желае да има свое лично звучене. " Моята просвета би трябвало да е участва " в песните ми, споделя тя пред " Пийпъл ".
                 

В известна степен триумфът на Тайла се дължи и на обществените мрежи. " Когато бях на 12 или 13 години взех телефона на баща, с цел да си направя сметки в обществените мрежи. На тази възраст не трябваше да бъда там, само че аз просто се влюбих в фотосите, видеоклипове и musical.ly ", споделя тя пред " Пийпъл ".

В акаунта си в Инстаграм Тайла разгласява свои осъществявания, като даже се осмелява да изпрати част от тях на Дрейк и диджей Халед, само че без да получи отговор. Един от клиповете ѝ обаче е видян от фотографа Гарт декор Глен, който се свързва с нея и ѝ става управител. Резултат от взаимната работа е дебютният сингъл на Тайла - Getting Late, появил се през 2019 година В него доминират южноафрикански ритми в композиция с поп и ар енд би. Парчето съумява да набере известност.

Родителите на Тайла обаче не са удовлетворени от вероятността щерка им да се отдаде на музиката, като упорстват тя да продължи с образованието си. И с цел да не ги разочарова, след завършването на гимназия записва да учи минно инженерство.
                 

Носителката на " Грами " за осъществяване на афромузика си дава сметка за смисъла на обществените мрежи, като единствено в ТикТок има над шест милиона почитатели. Тайла обаче е наясно, че " би трябвало да бъде по-внимателна и да употребява платформите си вярно ". И макар че броят на феновете ѝ пораства лавинообразно, най-големият почитател на Тайла си остава нейната баба Айви, която я поддържа още от интервала, в който тийнейджърката прави кавъри на огромни шлагери и ги качва в Инстаграм.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР