Тя е модерна, технологична, с много функции и има претенции

...
Тя е модерна, технологична, с много функции и има претенции
Коментари Харесай

Електрическата четка за зъби – лукс или необходимост?

Тя е съвременна, софтуерна, с доста функционалности и има искания да измива най-добре зъбите. Дали обаче е по този начин? Мненията на експертите са разграничени на две.

Не е нужна – настояват едните, тъй като ни прави мързеливи и губим техниката си на миене на зъбите. При погрешно потребление може да нарани венците или да докара до ерозия на емайла. Някои проучвания я упрекват и за така наречен криза на венците, т.е. оголването на корена на зъба. Друг мотив на недолюбващите електрическата четка е, че тя не се разграничава от елементарната, в случай че знаете по какъв начин да я употребявате. Важен е индивидът, а не четката. Затова по-добре се научете да употребявате вярно обичайна, в сравнение с да инвестирате в такава джаджа, биха приключили те.

Полезна е – считат други експерти, тъй като в случай че нямате вярна техника на миене на зъбите не помагате за положителното им положение. По-добре си купете такава четка, с цел да сте сигурни, че си миете зъбите както би трябвало. Удобна е за децата, на които им е мъчно да усвоят вярното миене и също така се впечатляват от високотехнологичния уред. Някои от четките са снабдени с таймер, който да ни подсигурява, че сме отделили нужните най-малко 3 минути на зъбите си.

Всеки избор, несъмнено, е строго самостоятелен. Потребителите също са с разграничени отзиви - някои настояват, че несъмнено усещат зъбите си доста по-здрави и чисти откакто употребяват електрическата четка. Други не я харесват поради непривичните трептения и звук в устата им, които все едно ги “пращат ” на зъболекарския стол. Вие ще прецените сами, кой вид е подобаващ за вас, само че най-добре е да вземете решението след консултация със стоматолога си.

Ако въпреки всичко решите да си купите електрическа четка за зъби имайте поради, че:

на пазара се предлага в действителност огромно многообразие от модели: с периодично повтаряне посоката на въртене, с противоположно въртене на власинките, двуглава, с регулирате на въртящите се снопчета, с придвижване нагоре-надолу, с интензивна осцилация и така нататък Коя ще изберете зависи от мнението на стоматолога и финансите, с които разполагате. Има модели с таймери, които със звукова или светлинна индикация демонстрират, че сте употребявали четката нужните минути. Предлагат се и такива, които алармират в случай че натискът върху зъбите е прекомерно огромен, както и с спомагателни екстри – за избелване, за чувствителни зъби, за масажиране на венците и други.

Добре е когато избирате електрическа четка за зъби да предпочетете модел с преносима глава вместо с закрепена. Така ще сменяте единствено главата, когато се износи, а не цялата четка.

Трябва да обърнете внимание и на зареждането. Оказва се, че някои четки не са със сменящи се акумулатори и след изтощаването им просто би трябвало да си купите нова четка. Затова внимавайте. По-голяма част работят със общоприети акумулатори, само че по-добре е да предпочетете тези с акумулаторни, които се зареждат от стойката на четката за зъби, която се включва в контакта. Има и четки с инидикация, по кое време батериите са изтощени и би трябвало да ги заредите. Това несъмнено е облекчение.

Ако сметнете, че това е непотребна покупка и останете последовател на обичайна четка за зъби, обърнете внимание вярно ли миете зъбите си. Консултирайте се със стоматолога си, той ще ви покаже най-добре какви да са придвижванията, наклонът и последователността. Това несъмнено е доста значимо. Най-общо би трябвало да сте сигурни, че сте измили всяка част от зъбите – външната, вътрешната, повърхността, с която дъвчете. Естествено за качествено измиване би трябвало да добавите и конци за зъби и интердентални четки. Не забравяйте да почистите и езика. Движенията би трябвало да бъдат кръгови, хоризонтални и отвесни и да траят най-малко 3 минути. И една дребна ловкост, не започвайте да миете зъбите си все от едно и също място. Така една област ще бъде интензивно почиствана, а към края, когато ентусиазмът ни намалее, друга ще остава подценявана. Затова започвайте всеки пък от друго място, с цел да има равнопоставеност и положително здраве.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР