Тя е два пъти по-висока от Статуята на свободата: в

...
Тя е два пъти по-висока от Статуята на свободата: в
Коментари Харесай

Неми гиганти: най-високите статуи в света

Тя е два пъти по-висока от Статуята на свободата: в Индия бе открита най-високата скулптура в света. Отсега обаче е ясно, че този връх няма да се задържи дълго. Тук Ви демонстрираме най-високите скулптури в света:

Почти 200 метра стомана и бетон
 скулптура Индия БГНЕС
Най-високата скулптура в света е 182 метра и изобразява героя от битката за самостоятелност на Индия Валабхаи Пател - непосредствен сподвижник на Ганди. " Статуята на единството " коства 335 милиона евро. Високите разноски провокират неодобрение - изключително измежду локалните селски стопани. Скоро обаче Индия ще се снабди с още по-скъпа и още по-висока скулптура - покрай Мумбай.

Многократно копираната икона
 скулптури Thinkstock/Getty Images
Тя е на половина по-ниска от статуята на Пател, само че новият индийски монумент надали може да засенчи нейната известност: става дума за Статуята на свободата, открита през 1886 година в Ню Йорк. Тя е една от най-известните забележителности на Съединени американски щати. Копирана е неведнъж. Нейни реплики има в Токио и в Елзас.-->

Новото международно знамение
 скулптури Thinkstock/Getty Images
Пред хората, пристигнали да видят 30-метровата скулптура на Христос Спасителя, се открива впечатляваща панорама над Рио де Жанейро. От 2007 година статуята принадлежи към " Новите седем чудеса на света " дружно с Мачу Пикчу и Китайската стена. Статуята е издигната през 1931 година.

Златният колос
 скулптури Thinkstock/Getty Images
Който е пътувал из Югоизточна Азия несъмнено е видял и многото позлатени скулптури на Буда, ситуирани пред храмовете в района. Високата 116 метра скулптура на Буда в Мианмар (Лайкун Сеткяр) обаче е нещо извънредно. Заедно със статуята на Буда в Китай (Чжонгуан Буда) тя е една от най-високите скулптури на Буда в света.

Богинята в морето
 скулптури Thinkstock/Getty Images
Снимките от въздуха акцентират още по-силно монументалния темперамент на статуята " Гуанджин " в южната част на Китай. Гуанджин е богинята на милосърдието и е една от най-значимите фигури в източноазиатския будизъм. Статуята е открита през 2005 година и е висока 78 метра. Тя е най-високата скулптура на Гуанджин в света.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР