Тя е 70-годишна внучка на основателя на L`Oreal Юджийн Шулер Франсоаз

...
Тя е 70-годишна внучка на основателя на L`Oreal Юджийн Шулер Франсоаз
Коментари Харесай

Запознайте се с Франсоаз Бетанкур Майерс, най-богатата жена в света, която струва $87млрд.

Тя е 70-годишна внучка на създателя на L`Oreal Юджийн Шулер

 

Франсоаз Бетанкур Майерс, 70-годишната внучка на създателя на L`Oreal Юджийн Шулер, е най-богатата жена в света съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

 

Майерс има съвсем 88 милиарда $, най-много с помощта на каузи си в L`Oreal. Тя е на 13-а позиция в листата на Bloomberg и е подобрила с $16 милиарда тази година.

 

Шулер, фармацевт, основава компания, която се трансформира в L`Oreal през 1909 година

 

Дъщеря му, майката на Бетанкур Майерс, Лилиан, наследява благосъстоянието на Шулер и контрола върху компанията след гибелта му през 1957 година

 

Заедно със брачна половинка си, Андре Бетанкур, френски политик, Бетанкур бяха добре известни във Франция със своите блестящи празненства.

 



 

Но Бетанкур Майерс не се интересуваше доста от метода на живот на родителите си, предпочитайки да остане у дома и да свири на пиано или да чете, заяви Vanity Fair.

 

Бетанкур Майерс имала тежки връзки с майка си

 



 

Отношенията майка-дъщеря са обтегнати, откогато Бетанкур Майерс е младеж.

 

„ Франсоаз беше тежка и мудна “, сподели един път Бетанкур за Vanity Fair. „ Винаги една обиколка зад мен. “

 

Бетанкур също назова Франсоаз " студено дете " в изявление за френски вестник, съгласно The New York Times.

 

Майерс е написала книги на тематики, вариращи от гръцката митология до юдаизма и католицизма.

 

Най-новата й книга, древен коментар, озаглавен „ Regard sur la Bible “, е оповестена през 2008 година, съгласно страницата й в Amazon.

 

Бетанкур Майерс също седи в борда на L`Oreal и ръководи холдинговата компания на фамилията.

 

Тя има 33% дял в L`Oreal и е член на борда.

 

Връзката й с майка й доближава повратна точка, когато Бетанкур Майерс инициира траяла десетилетие фамилна омраза за нейното завещание.

 

В делото Майерс твърди, че фотографът François-Marie Banier е употребявал другарството си с майка й Лилиан, с цел да манипулира старата наследница да му даде към 1,3 милиарда евро (1,4 милиарда долара) в брой, творби на изкуството и застраховки живот, оповестява The New York Times.

 

Бетанкур, която беше диагностицирана с деменция, оспори изказванието на щерка си, сподели, че тя свободно споделя активите си с Banier.

 

В писмо от 2008 година до Banier Бетанкур разказва връзката им с него, като написа: „ С теб съм като майка, ухажор, всички усеща минават през мен. Кара ме да трептя “, съгласно Vanity Fair.

 

Майерс сподели пред френско новинарско списание през 2009 година, че „ задачата на господин Banier е ясна: да отделя майка ми от нашето семейство, с цел да печели от нея. Няма да разреша това да се случи “.

 

Делото беше изправено пред съда през 2015 година Banier беше наказан за „ abus de faiblesse “ или „ корист със уязвимост “.

 

Той беше наказан на две години и половина затвор и трябваше да заплати на Бетанкур 158 милиона евро обезщетение.

 

По-късно присъдата и заплащането бяха анулирани при обжалване.

 

Дядото на Бетанкур Майерс, Юджийн Шулер, е похвалил обществено „ динамизма “ на Адолф Хитлер в ранните години на нацистка Германия и е бил разследван като колаборационист на нацистите след края на Втората международна война, заяви Áine Cain от Insider.

 

Майерс наследи десетки милиарди долари, когато майка й умря през 2017 година, и скъпи активи като това имение в предградията на Париж:

 



 

Майерс е живяла и в този дом:

 



 

Бетанкур Майерс не е запазила всичките си пари за себе си. През април 2019 година тя беше измежду френските милиардери, които дадоха обещание милиони, откакто катедралата Нотр Дам се възпламени, заяви Insider.

 

Бетанкур Майерс също по този начин е президент на фондация Bettencourt Schueller, благотворителната организация, която тя съосновава през 80-те години. Организацията издава безплатни средства за поддръжка на проучвания в региона на науките за живота и изкуствата, съгласно уеб страницата й.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР