Тя беше задържана вчера за вземане на подкуп. От обвинението

...
Тя беше задържана вчера за вземане на подкуп. От обвинението
Коментари Харесай

Ловешкият окръжен съд остави в ареста директорката на ТЕЛК - Ловеч

Тя беше арестувана през вчерашния ден за взимане на рушвет. От обвиняването желаеха мярката заради високата социална заплаха на закононарушението и с цел да не може да повлияе на очевидци при следствието.

Ловеч

По време на правосъдното съвещание стана ясно, че очевидец от Ловеч, в персонална среща с Минкова е дал 200 лв. и медицински документи за установяване % за неработоспособност и такова решение е било издадено. Обвинението уточни още, че в дома на Минкова са открити към 13 хиляди лева, 3 папки с медицински документи за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало пликове с по 500 лева Защитата на Донка Минкова посочи, че тя страда от болести на гръбначния дирек и черния дроб и е с 95 % неработоспособност и ще апелира решението на съда.
Стефан Гецов, юрист: Съдът взе едно извънредно неправилно решение. А тази нещастна жена, с тези болести, които едвам не я доведоха до гроб предходната година, ще става изкупителна жертва за правосъдната система да си оправя статистиката.
При следствието е открито, че доктор Минкова е провела голям брой диалози с другия обвинен - Валентин Йотов. От обясненията му станало ясно, че е дал 1500 лв. за издаване на ТЕЛК решение за негова внучка и е съдействал за друго решение за същата сума за детето на брат си.

Валентин Йотов е осъждан три пъти за закононарушения от общ темперамент.
 Директорката на ТЕЛК - Ловеч е задържана в миг на приемане на рушвет Директорката на ТЕЛК - Ловеч е задържана в миг на приемане на рушвет
Арест за директорката на ТЕЛК - Ловеч. Донка Минкова е арестувана, до момента в който получавала рушвет от медиатор, с цел да спомага за издаване на подправени докуме...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР