Twitter започва агресивно да ограничава броя на туитовете, които потребителите

...
Twitter започва агресивно да ограничава броя на туитовете, които потребителите
Коментари Харесай

Twitter въвежда две нови рестрикции за потребителите

Twitter стартира нападателно да лимитира броя на туитовете, които потребителите могат да преглеждат дневно, стана ясно, откакто в събота следобяд Илон Мъск разгласи, че компанията ще ограничи непроверените сметки до четене на 600 изявления дневно, а новите сметки - до единствено 300 туита на ден, оповестява Engadget. За множеството хора това значи, че в случай че не заплащат за Twitter Blue, могат да прекарат към минута-две в Twitter, преди да се сблъскат с " превишен предел ".

Лимитиране ще има и за тестваните сметки. Те ще могат да четат по 6000 изявления дневно.

Два часа по-късно Мъск декларира, че Twitter " скоро " ще разхлаби рестриктивните мерки до 8000 за верифицираните сметки и 800 за тези без Twitter Blue.

Той твърди, че " краткотрайните " ограничавания са въведени, с цел да се оправят с " рисковите равнища на изстъргване на данни " и " манипулиране на системата ".

Тази рестрикция идва на фона на друга такава – услугата към този момент не разрешава на хората, които не са влезнали в нея, да виждат туитове. Досега потребителите можеха да преглеждат и без да са въвели потребителски данни и ключова дума. Сега обаче всеки, който желае да види нещо в платформата, ще би трябвало да си направи акаунт.

Мъск разяснява, че и това ограничаване ще бъде единствено краткотрайно и е въведено в отговор на „ изстъргването “ на данни. " Няколкостотин организации (може би и повече) изстъргваха данни от Twitter извънредно нападателно, до степен, в която това се отразяваше на действителното прекарване на потребителите ", изяснява Мъск в петък, а по-късно прибавя, че " съвсем всяка компания, която се занимава с изкуствен интелект ", е употребила Twitter, с цел да образова моделите си.

" Доста е неприятно да се постанова незабавно да се пускат огромен брой сървъри онлайн, единствено с цел да се улесни скандалната оценка на някой стартъп за изкуствен интелект ", споделя той. 

Мъск не конкретизира докога Twitter възнамерява да лимитира потребителите по метода, по който го прави сега. Така или другояче, тези ограничавания съществено понижават опциите за потребление на Twitter, като затрудняват даже най-базови дейности като инспекцията дали даден скрийншот на туит е достоверен.

Циничният взор върху обстановката би посочил, че Twitter се пробва да откри способи да изстиска всяка допустима стотинка от своята потребителска база, показва Engadget. През март компанията вкара промени в API, които биха могли да костват на някои организации до 42 000 $ на месец.

Този ход и въвеждането на услугата Twitter Blue обаче наподобява не са компенсирали приходите от реклама, които Twitter загуби, откакто стана благосъстоятелност на Мъск. Ограничаването на броя на туитовете, а оттова и на рекламите, които потребителите могат да виждат, надали ще зарадва останалите клиенти на компанията.

Изследователи са открили, че множеството възрастни американци прекарват по-малко време в Twitter, откакто Мъск купи услугата. И слагането на преграда сред евентуалните нови консуматори и наличието в платформата по никакъв метод няма да помогне на компанията да преодолее този отлив.

 

To address extreme levels of data scraping & system manipulation, we’ve applied the following temporary limits:

- Verified accounts are limited to reading 6000 posts/day
- Unverified accounts to 600 posts/day
- New unverified accounts to 300/day
— Elon Musk (@elonmusk) July 1, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР