Twitter започна да премахва сините отметки за верификация от профилите

...
Twitter започна да премахва сините отметки за верификация от профилите
Коментари Харесай

Twitter изтри верификацията на папата, Тръмп и още десетки знаменитости

Twitter стартира да отстранява сините отметки за верификация от профилите на звезди и известни персони, заяви Reuters.

В резултат, папа Франциск и  поп иконата Бионсе изгубиха своите доказани статуси. Баскетболната звезда Леброн Джеймс и писателят Стивън Кинг, обаче резервират отметките си.

Авторът на " Сиянието ", който дефинира Мъск  като " извънредно подобаващ за Twitter ", написа следния статус: " Акаунтът ми в Twitter споделя, че съм се абонирал за Twitter Blue. Не съм се абонирал. Акаунтът ми споделя, че съм дал телефонен номер. Не съм го направил. "

Мъск му отговори в Twitter: " Добре пристигнал, намасте " с емотикон със скръстени за молитва ръце.

The Verge напомня, че Леброн Джеймс по-рано е декларирал, че няма да заплаща за верификация, с цел да резервира отметката.

В обособен пост в Twitter Мъск написа: " В момента е в ход процедура по издаване на лиценз на компанията: " Лично аз заплащам за няколко. ", а по-късно добави: " Само Шатнър, Леброн и Кинг ", визирайки артиста от " Стар Трек " Уилям Шатнър, който предишния месец се оплака, че е заставен да заплаща, с цел да резервира синята отметка.

Сред потребителите, изгубили верификатора на профилите си, са някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън, съоснователят на Microsoft Corp Бил Гейтс и риалити звездата Ким Кардашиян.

Под собствеността на Мъск Twitter промени метода, по който раздава заветните сини значки, които по-рано се даваха на известни персони, публицисти, ръководители, политици след инспекция на самоличността им. Те служеха като знак за достоверност.

През ноември Мъск съобщи, че Twitter ще стартира да събира 8 $ на месец за значката в опит да започва нови източници на доходи отвън рекламата. По-късно компанията предложи чекмаркове в други цветове - златен за бизнеса и сив за държавни и многостранни организации и длъжностни лица.

Междувременно стана ясно, че Twitter отстранява етикетите " финансиран от държавното управление " и " обвързван с страната ", които допускат присъединяване на държавното управление в публицистичното наличие, от сметките на международни медийни организации. Платформата смъкна етикета " финансирана от държавното управление медия " от сметките на основаните в Съединени американски щати National Public Radio (NPR), British Broadcasting Corp и Canadian Broadcasting Corporation (CBC).

Премахнат е и етикетът " Китайска медия, обвързвана с страната " от сметките на Xinhua News, както и на публицисти, свързани с подкрепяни от държавното управление издания.

Докато сметките на китайските издатели, в това число на техните висши чиновници, както и на някои основни държавни чиновници, започнаха да получават етикета през 2020 година, такива като NPR и CBC бяха етикетирани едвам при започване на този месец. Това накара NPR и CBC да спрат да разгласяват наличие в своите сметки с аргумента, че етикетът не отразява тъкмо тяхната управническа конструкция.

В изявление за BBC предходната седмица Илон Мъск съобщи, че обществената платформа се пробва да бъде " точна " и преглежда опцията за смяна на етикета. " Нашата цел е просто да бъдем допустимо най-истински и точни. Коригираме етикета на " обществено финансиран ", което съгласно мен може би не е прекомерно неоправдателно ", разяснява Мъск.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР