Twitter има изключителен потенциал. Ще го отключа, казва Мъск(снимка: Elon

...
Коментари Харесай

Мъск пожела целия Twitter за 41,4 милиарда долара


„ Twitter има извънреден капацитет. Ще го отключа ”, споделя Мъск
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск направи предложение да придобие Twitter за 41,4 милиарда $. Офертата пристигна, откакто преди броени дни предприемачът закупи 9% дял във компанията, сетне отхвърли място в борда на шефовете ѝ, а най-сетне останалите акционери взеха решение да го съдят.

Документация, подадена до щатската комисия по скъпите бумаги, разкри, че Мъск е направил оферта за 54,20 $ за акция, с цел да придобие компанията. Цената е с 38 % по-висока от тази при затваряне на борсовата сесия на 1 април. Това бе последният ден на търговия преди общественото оповестяване на 9,2-процентния дял на Мъск в Twitter.

Инвестицията докара до повишаване на цената на акциите на Twitter. На милиардера беше препоръчано място в борда на компанията, което той изглеждаше подготвен да заеме. Мъск обаче отхвърли офертата.

По това време основният изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал увери, че решението е „ за положително ”, като добави, че компанията ще остане отворена за „ приноса ” на предприемчивия предприемач.
още по темата
Само преди ден стана ясно, че акционерите на Twitter са завели дело против Мъск поради това, че се е забавил с оповестението на придобиването на 9-процентовия дял в компанията. Според тях, забавянето им е донесло загуби.

Мъск явно има други хрумвания по какъв начин да даде своя „ принос ” за обществената мрежа. В писмо до ръководителя на Twitter Брет Тейлър, копие от което е подадено и до комисията по скъпите бумаги, Мъск изяснява, че, осъзнал, че компанията „ нито ще процъфтява, нито ще служи на публичния императив в сегашната си форма ” и би трябвало да бъде трансформирана в частна.

„ Twitter има извънреден капацитет. Ще го отключа ”, окуражен е Мъск. Според личните му думи, офертата му „ е най-хубавата ” и е дефинитивна. Ако тя не бъде призната, Мъск ще преразгледа позицията си като акционер.

Според щатското законодателство, в случай че беше приел позиция в борда на шефовете, на Мъск щеше да е неразрешено да има повече от 14,9% от елементарните акции на Twitter като физическо лице или част от бизнес-група. Изглежда с отхвърлянето на предлагането за място в бодра, предприемачът към този момент е имал концепция да стартира процедура по усвояване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР