Творчеството в жената намира истински пристан щом стане въпрос за

...
Творчеството в жената намира истински пристан щом стане въпрос за
Коментари Харесай

Да си ушием: Бебешка пелена

Творчеството в дамата намира същински кей щом стане въпрос за деца. Въображението ни има небосвод за летеж и можем да си позволим да вършим всичко, без да се тормозим, че някой ще си намерения, че е детинско или излишно. Особено в сериозния свят на сериозните възрастни.
Днес желая да ви покажа по какъв начин да ушием бебешка памучна пелена с апликацийка. Аз персонално си нарисувах корабче, в случай че ви подхожда, можете да употребявате шаблончето, което направих за вас. Принтирайте от тук.
Разбира се можете да си нарисувате такава апликацийка каквато на вас ви подхожда.

Памучно компактно трико 100/100 см
(за основа на пелената)
памучно фино трико
(дебелина на лентата 6 см)
(за поръбване на пелената
3 части плат по желание
подлепващо

Хубаво би било да изперете авансово платовете, които ще употребявате, с цел да не се окаже, че откакто сте ушили пелената, някои от платчетата пускат багра и скапват труда ви.
Без значение дали сте избрали апликацийката, която направих за моята пелена или сте изрязали своя, значима част е потреблението на подлепващо. То ще направи приложението по-твърда и лесна за шиене. Изберете не доста дебело подлепващо.

За приложението:
Изрежете трите платна и дъното на платноходката от шаблончето, наложете ги върху подлепващото (съобразете страната, тъй че да ги залепите за плата). Сложете изрязаните фигури от подлепващо (с лепящата част към опаковата страна на плата) и с гореща ютия залепете деликатно. След което изрежете и плата по контура на подлепващото.

С карфици фиксирайте изрязаната апликация на мястото, на което ще я сложите и с оверлог минете всички краища на платната. В средата съм употребила единствено оверлог за мачта, по избор можете да употребявате и декоративен тегел за дъното на платноходката.

Лично аз ви поучавам, преди този момент да пробвате с дребни остатъчни парчеца, коя дебелина на оверлога да ползвате, плътност на боцкам, дебелина на иглата, опънатост на конеца. Или другояче казано, да пробвате с тези платове и конци какво ще се получи кардинално и чак тогава да се захванете със самата апликация.


Поръбване на пелената
В случая съм избрала размер за пелената 100/100 см. Ако желаете ръбчетата да са заоблени, изрежете ги. Кантът за пелената е с дебелина 6 см, нужни са към 4 метра кант. За него съм изрязала лента от фино трико, като там, където свършва едната лента съм я зашила за другата

С помощта на карфици закрепваме лентата към пелената. лентата е нужно да се сложи лице в лице с главния плат. (виж на снимката).

Зашиваме с прав бод един пръст във вътрешността от края на пелената. След което, обръщаме канта, тъй че лицето му да обвие ръба на пелената добре и съобразявайки с какъв брой да подгънем от другата страна (за да са равни от двете страни), фиксираме с карфици. Зашиваме с прав бод подгънатата към този момент страна. Ако добре сме изравнили по отношение на другата страна, бодът ще е идентичен и от двете страни, само че даже да излезе малко, персонално аз считам, че няма да е съдбовно. Само неповторимо:) Това е всичко. Малко е мъчно да се опише с думи, уповавам се и фотосите за обкантването да оказват помощ ненапълно.

Друг път ще опиша по какъв начин се вършат и пантофки:)
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР