Твърди регулации на рекламата и маркетинга на нездравословни храни, насочени

...
Твърди регулации на рекламата и маркетинга на нездравословни храни, насочени
Коментари Харесай

НПО иска забрана на реклама на нездравословни храни по време на детски предавания

Твърди регулации на рекламата и маркетинга на нездравословни храни, ориентирани към деца. Конкретно - възбрана на рекламата на нездравословни храни в пиковите часове, когато се излъчват детски излъчвания. За това се оповестиха " Активни консуматори " по случай днешния празник – Деня на детето.
От " Активни консуматори " показват какви са задачите им по тематиката:
1. Опазване на децата от маркетинга на нездравословни храни, в това число възбрана за спонсорство на събития, ориентирани или с присъединяване на деца, реклама в обществените мрежи, потребление на анимационни герои на опаковките на продуктите.
2. Подаване на по-добра информация на потребителите за храните, които купуват.
3. Намаляване на равнищата на мазнини, захар и сол в обработените храни.
4. Провеждане на дейни осведомителни акции в поддръжка на здравословното хранене.
5. Фискални ограничения, като да вземем за пример налог върху захарта.
6. По-добра и потребна храна в учебните заведения, детските градини и другите обществени институции.
В поддръжка на настояванията си, " Активни консуматори " показват, че проучване на Световната здравна организация демонстрира правотата на настояванията им.
Според публични данни, в световен мащаб има над 224 млн. деца с наднормено тегло. В Европа, едно на три деца са с наднормено тегло или със затлъстяване. Над 22 милиона деца под 5-годишна възраст в Европейски Съюз са с наднормено тегло, а към 5 милиона са със затлъстяване.
България е на пето място по детско затлъстяване в Европейски Съюз, като над 200 000 деца в учебна възраст са с наднормено тегло. Затова и " Активни консуматори " съответно желаят да бъде въведено етикетиране на база хранителни профили, създадени от СЗО, като измерител за здравословност на рекламираните храни на деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР