Твърденията на британското правителство, че Лондон и Брюксел са на

...
Твърденията на британското правителство, че Лондон и Брюксел са на
Коментари Харесай

Европарламентът се усъмни в плана на Лондон за европейските граждани след Брекзит

Твърденията на английското държавно управление, че Лондон и Брюксел са на крачка от договорка за правата на европейските жители в Обединеното кралство след Брекзит, са несъстоятелни, а предложенията, отправени от Англия за правила за оставане в страната са несъответствуващи. Това разгласи Европейският парламент в писмо до договарящите от европейска и английска страна в навечерието на нов кръг договаряния, започващи в четвъртък.

В документа евродепутатите означават, че разговорът рискува да се трансформира в спор за " сметката за развода ", вместо да се решат проблемите на 3.2 милиона жители на останалите 27 страни членки и 900 000 британци, живеещи надлежно в Обединеното кралство или в други страни от съюза.

По-рано тази седмица Лондон насочи ново предложение за механизма, по който европейските жители във Англия ще могат да останат в страната и след напускането, планувано за март 2019 година Според Европейския парламент обаче проектът не взема решение значими за тях въпроси като ролята на Европейския съд и опцията ползата на жители на 27-те страни, живеещи в кралството, да се пази от европейското право.

Евродепутатите считат, че предложенията не дават отговор на условията за безусловна обработка на молбите на европейски жители, които желаят да останат в Обединеното кралство. Идеята на Лондон планува инспекция на правосъдното минало и цена, " не по-голяма " от тази за издаване на паспорт. Спорни са и въпроси като потребността от най-малък приход, еднакъв с този на британците, за европейските жители, които желаят да доведат брачна половинка от страна отвън Европейския съюз в Обединеното кралство.

Според основния договарящ от Европарламента Ги Верхофстад изказванието, че животът на европейските жители във Англия няма да се промени след Брекзит, е " неистина. " Източник от английското правителсттво споделя за " Гардиън ", че въпреки Лондон да почита Народното събрание, договарянията се водят с Европеската комисия.

Говорител на " Даунинг стрийт " в това време сподели, че " Англия е направила заслужено и съществено предложение за правата на жителите " и ще продължи да работи с Европейски Съюз.

Шестият кръг на договарянията ще премине в отсъствието на основните договарящи от Европейски Съюз и Англия (Мишел Барние и Дейвид Дейвис), които ще се срещнат в петък, след края на техническите срещи. Според " Гардиън ", в случай че резултатът им не се оцени като задоволително добър на среща на върха през декември, европейските водачи може да замразят " вътрешния разговор " в договарянията за бъдещите връзки с Лондон. Въпросният разговор беше разгласен в средата на октомври като жест към английския министър председател Тереза Мей, който упорства (а Брюксел отхвърля идеята) изискванията за напускането да се договарят по едно и също време с бъдещите връзки сред Англия и съюза.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (86)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР