Полицията в Швейцария извърши множество арести, след като стана ясно,

...
Полицията в Швейцария извърши множество арести, след като стана ясно,
Коментари Харесай

Вълна от арести в Швейцария след първото асистирано самоубийство в капсулата на Sarco

Полицията в Швейцария извърши голям брой арести, откакто стана ясно, че жена е поставила завършек на живота си, употребявайки по този начин наречената " самоубийствена капсула ", в явно първия случай от този тип.

Полицията в региона на Шафхаузен заяви, че е арестувала " няколко души " по съмнение в подбудителство и подкрепяне и подбудителство към самоубийство, откакто дамата е умряла, употребявайки капсула, създадена от компанията Sarco в понеделник.

Макар асистираното умиране да е законово предпазено при някои условия в Швейцария, то е строго контролирано и " Sarco pod " среща опозиция.

Полицаите разкрили устройството и тялото на местопроизшествието.

Компанията, която стои зад спорната капсула, споделя, че машината може да се ръководи само от човек, който желае да постави завършек на живота си, без здравно наблюдаване.

Полицията сподели, че капсулата е била употребена в понеделник в горска хижа в региона на Мерисхаузен, рядко обитаема част на Швейцария на границата с Германия. Властите са получили информация за самоубийството от адвокатска адвокатска фирма.

Броят на задържаните и самоличността им не се оповестяват. Починалият също не е назван.

През юли група, която поддържа асистираното самоубийство, и която разпространява устройството Sarco, съобщи, че чака то да бъде употребявано за първи път тази година. Защитниците на капсулата твърдяг, че тя дава алтернатива, която не зависи от медикаменти или лекари, и че уголемява достъпа до евтаназия, защото портативното устройство може да бъде 3D отпечатано и съединено вкъщи.

Въпреки това в Швейцария, в която законите в това отношение са доста демократични, също имаше съпротива. Критиците се притесняват, че модерният дизайн на устройството възхвалява самоубийството и фактът, че може да се употребява без медицински надзор, е притеснителен.

Асистираното самоубийство е нелегално в Обединеното кралство и в множеството други европейски страни, само че хиляди са пътували до Швейцария през годините, с цел да сложат завършек на живота си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР