Твърденията, че бургазлии и жители на други градове масово паркират

...
Твърденията, че бургазлии и жители на други градове масово паркират
Коментари Харесай

Община Бургас: Не е вярно, че в Синята зона се паркира без да се плаща

„ Твърденията, че бургазлии и поданици на други градове всеобщо паркират в синята без да заплащат за престой или без да имат право за паркиране по местоживеене не дават отговор на истината. “

Това гласи формалната позиция на Община Бургас във връзка от ж.к. „ Братя Миладинови “. Те настояват, че след 17:00 – 17:30 часа чиновниците на Оперативна програма „ Транспорт “ стопират да вършат инспекции за непозволено паркиране , от което се възползват недобросъвестни водачи. Жителите на региона сега готвят подписка, която скоро ще бъде входирана в Община Бургас.

В същото време оттова обявиха, че фактически са получавали сигнали от тези поданици, само че инспекциите са посочили, че нарушавания няма. Публикуваме цялостния текст на позицията на Община Бургас без редакторска интервенция:

„ Зоните за платено паркиране в Бургас работят по откритите правила, признати от Общинския съвет. Общинско дружество „ Транспорт “ извършва своите функционалности по осъществяване на надзор и подсигуряване работата на зоните.

Твърденията, че бургазлии и поданици на други градове всеобщо паркират в синята без да заплащат за престой или без да имат право за паркиране по местоживеене не дават отговор на истината.

Относно посочените случаи, които се отнасят за региона на блокове 66 и 67 в комплекс „ Братя Миладинови “, инспекторите от Оперативна програма „ Транспорт “ са направили своевременни инспекции на подадените сигнали от страна на жители. При инспекциите не са установени нарушавания. Установено е, че за паркираните коли е платена такса за престой в синята зона. За тези, които не са обозначени със стикер за паркиране по непрекъснато местопребиваване, е открито, че престоят им е обезщетен посредством ваучър от паркинг автомат или малко текстово известие.

Инспекторите на Оперативна програма „ Транспорт “ извършват своята активност и правят инспекции на подадени сигнали навреме в границите на работното време на зоните за платено паркиране и изказванията за занижен надзор в края на работното време не дават отговор на истината. “

Сигнал до Искра.бг: Пришълци измислиха по какъв начин да надхитрят Синята зона в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР