Твърдението, че се готви вдигане на корпоративния данък с 50%

...
Твърдението, че се готви вдигане на корпоративния данък с 50%
Коментари Харесай

Финансовият министър: 50% увеличаване на данък печалба е целенасочена лъжа

 Твърдението, че се готви повдигане на корпоративния налог с 50% е цялостна нелепост и целенасочена неистина. Това разгласи на брифинг служебният финансов министър в отговор на по-ранните обвинявания на ГЕРБ.

" Организацията за икономическо сътрудничество и раз разгласява лист на 1 юли, в който ние с интерес откриваме, че попада България. Прави усещане, че много европейски страни не попадат – Унгария, Ирландия, Естония. Този лист е за страните, които се съгласяват да покачат корпоративния налог на минимална ставка от 15%. В България корпоративният налог от години е 10%, за всички работещи това значи минимално 50% нарастване на налога “, заяви  кандидат-депутатът от ръководещите Александър Иванов.

дефинира изказванията на ГЕРБ като опит на неспециалисти да разясняват тематики, които не схващат.

" Миналата сряда беше утвърдена позиция на България по един дълго течащ развой, движен от Г-7 и Организацията за икономическо съдействие и развиване, който ще продължи да тече най-малко още 4-5 години. България показва позиция по отношение на желанието на огромните страни да наложат минимална данъчна ставка на транснационални компании по дирек 1 с над 20 милиарда евро облага и по дирек 2 с над 750 млн. евро, при изискване, че тези компании нямат солидно наличие в страната, в която данъчната ставка би трябвало да бъде наложена “, изясни служебният министър.

Той посочи, че мярката е ориентирана към огромни компании, които работят в няколко страни и се пробват да заобикалят налози и ще влезе в действие в страните от Европейския съюз най-рано след към 4 години и няма да засегне български компании.

У нас са по-малко от 10 фирмите, които дават отговор на този обсег – главно непознатите търговски вериги плюс някои от огромните мултинационални компании, изясни Василев.

Ние си оставаме на 10% налог облага, посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР