Твърде ранният есенен скок на случаите на грип доведе до

...
Твърде ранният есенен скок на случаите на грип доведе до
Коментари Харесай

САЩ: Скок на хоспитализациите поради грип, спад на желаещите да се имунизират

Твърде ранният есенен скок на случаите на грип докара до най-високите равнища на хоспитализации в Съединени американски щати за десетилетие за това време на годината, предават международните организации. На този декор американските здравни управляващи са обезпокоени от спада в равнищата на имунизиране, които са видимо по-ниски спрямо преди.

Нарастващите случаи на грип идват дружно с натиска върху лечебните заведения от многочислени случаи на респираторен синцитиален вирус (RSV) и Коронавирус. Вече се насочат апели към хората да се имунизират, предлага се и помощ на страни, които може да се нуждаят от спомагателна поддръжка.

„ Няма подозрение, че ще се сблъскаме с някои провокации тази зима “, сподели пред публицисти Доун О`Конъл, помощник-секретар по готовността и реакцията на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Съединени американски щати. Той добави, че към този миг грипният сезон не наподобява по-тежък, само че е настъпил по-рано в сравнение с е типично.

В съпоставяне със същия интервал на миналата година има 5 млн. по-малко сложени дози противогрипна ваксина на възрастни.

При децата броят на поставените противогрипни ваксини е почти същият през тази година, само че като цяло е намалял с 6% спрямо врeмето преди началото на Коронавирус пандемията през 2020 година

Около 5% по-малко бременни хора са получили противогрипни ваксини до момента този сезон, което съгласно управляващите е изключително обезпокоително, защото имунизацията защищава както бъдещата майка, по този начин и нейното бебе.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР