Твърде интересно изявление, граничещо със заплаха, хвърли главният прокурор Иван

...
Твърде интересно изявление, граничещо със заплаха, хвърли главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Гешев пред Поли Паунова: Трима управляваха България - Цветан Василев и другите не ги помня

Твърде забавно изказване, граничещо със опасност, хвърли основният прокурор Иван Гешев в прям, мъжки диалог в подкаста на журналистката Полина Паунова. Запитан по случая с КТБ той сподели, че някогашният ѝ основен акционер Цветан Василев е бил един от тримата, които са управлявали страната, само че за останалите двама не се сеща кои са.

" Разследването за фотосите с банкнотите и кюлчетата в нощното шкафче на някогашния министър председател Бойко Борисов продължава и ще завърши скоро ", съобщи още основният прокурор Иван Гешев.
 
Той отхвърли и да е водил диалога от изтеклия запис, в който някогашният министър председател Бойко Борисов го цитира с думите: " Аз обичам да се вършим на вманиачен, само че вие, господин министър председател, се вършиме доста сполучливо ".

Гешев сподели, че прокуратурата реализира 95 % неоправдателни присъди, а в несполучливите 5 %, в които попадат и делата за корупция по високите етажи на властта, се отразяват минусите на правосъдната система. Главният прокурор съобщи, че главният от тях е непромененото законодателство, в което са заложени високи доказателствени стандарти за решаването на делата и затова българската прокуратура е принудена да работи с неспособен инструмент.

" Прокуратурата не дава отговор за това, че няма неоправдателни присъди за високите етажи на властта. Списъкът с такива присъди не е задоволителен и по тази причина призоваваме за правна промяна " сподели Гешев. Той уточни също по този начин, че тези, които подлагат на критика работата на прокуратурата, обслужват съветските ползи, само че не посочи по какъв метод.

На въпроси, свързани с нашумели съответни каузи и случаи, основният прокурор съобщи, че не е осведомен в детайлности, защото по тях работят разнообразни прокурори, в чиято работа той не се намесва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР