Тутс Хибърт, наричан често бащата на регето, издъхна на 77

...
Тутс Хибърт, наричан често бащата на регето, издъхна на 77
Коментари Харесай

Отиде си бащата на регето Тутс Хибърт - slava.bg

Тутс Хибърт, именуван постоянно бащата на регето, издъхна на 77 години със подозрения, че е бил инфектиран с COVID-19, заяви Българска телеграфна агенция.

Тутс стана международно прочут с групата си Toots and the Maytals, а сп. „ Ролинг Стоун “ го подреди измежду 100-те най-велики музиканти на целия свят. Медиите в Ямайка оповестиха, че Фредерик Натаниъл Хибърт, както са същинските имена на музиканта, е бил инфектиран с COVID-19. Но това към този момент няма публично удостоверение. Тутс е бил в кома близо 10 дни в болница в столицата на Ямайка Кингстън. Резултатът от теста за COVID-19 още не е излязъл и по тази причина няма публично удостоверение.

През 1968 година Тутс и групата му издават сингъла Do the Reggay, който се отличава от стила ска и се считат за първата същинска реге ария. От нея идва и името на стила, който след това на британски стартира да се изписва като reggae. Така Тутс получава и прозвището татко та регето, обещано му още от Боб Марли през 1970-те години.

Сред другите огромни шлагери на Тутс са Pressure Drop`, Monkey Man, Funky Kingston. През 2005 година сборният албум с най-големите шлагери на Тутс True Love завоюва премията „ Грами “.

Снимка: уикипедия
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР