Турция започна първоначална работа по възстановяването на домове на 1,5

...
Турция започна първоначална работа по възстановяването на домове на 1,5
Коментари Харесай

Турция започна да строи жилища за 1.5 млн. души, останали без дом след земетресенията

Турция стартира първична работа по възобновяване на домове на 1,5 милиона души, останали без дом след опустошителните трусове от началото на февруари, осведоми Ройтерс.

Изправен пред избори след няколко месеца, президентът Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да възвърне домовете в границите на една година, макар че специалистите показаха, че управляващите би трябвало да слагат сигурността пред скоростта.

За няколко плана към този момент са направени търгове и са подписани контракти. Първоначалният проект е да се построят 200 000 жилището и 70 000 селски къщи на цена от най-малко 15 милиарда $.
 Ердоган даде обещание да възвърне вредите от земетресенията до една година
Ердоган даде обещание да възвърне вредите от земетресенията до една година

Всяко потърпевшо семейство ще бъде обезщетено с 10 000 турски лири

Правителството на  както за реакцията си на опустошенията, по този начин и за качеството на строителството. Земетресенията оставиха 1,5 души без дом. Необходимо е построяването на 500 000 нови жилища.

Турция също по този начин издаде нови разпореждания, съгласно които фирмите и благотворителните организации могат да строят домове и работни места, които да подаряват на министерството на урбанизацията за хора в потребност.

Много оживели са напуснали региона на южна Турция, обиден от земетресението са били настанени в палатки, фургони и други места за настаняване, спонсорирани от държавното управление.
 600 000 жилища в Турция са разрушени от земетресенията
600 000 жилища в Турция са разрушени от земетресенията

Унищожени са и близо 150 000 търговски обекта

Припомняме, че при започване на февруари няколко, като предизвикаха чудовищни опустошения. Засегнати бяха и региони в Сирия. Природното злополучие взе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР