Турция заплаши да напусне европейското първенство по баскетбол след скандал

...
Турция заплаши да напусне европейското първенство по баскетбол след скандал
Коментари Харесай

Турция заплаши да напусне Евробаскет след нападение над играч

Турция заплаши да напусне европейското състезание по баскетбол след скандал в мача с домакина на шампионата Грузия. В събота двата отбора изиграха трагичен мач от група А, приключил с победа на грузинците с 88:83 след две продължения.

След дуела помощник-треньорът на Турция Хакан Демир разгласи, че баскетболистът Фуркан Коркмаз е бил атакуван от трима играчи на Грузия плюс хора от защитата, предава Българска телеграфна агенция.

Турският баскетболист беше дисквалфиициран в срещата, а федерацията на страната изиска записи от охранителните камери.

" Дойдохме тук да играем баскетбол, нищо повече от това, и всичко би трябвало да е на терена, само че за жалост има огромен скандал отвън терена, а това не е хубаво за спорта. Това трябваше да е единствено баскетболен мач, само че не беше по този начин. Имаме още два мача тук. Но когато те отиват в съблекалнята, трима от грузинския народен тим плюс защитата предизвикват пердах, което е неприемливо. Грузия победи и ги поздравяваме, само че това няма значение в този момент. Важното е това, което става в коридора, и тази вест стигна до нашите играчи, по какъв начин наш играч е бил нападнат ", сподели Демир след дуела.

Федерацията на Турция подаде контестация, защото 22 секунди са били изгубени от часовника по време на произшествия в четвъртата част. След конфликт сред Коркмаз и Дуда Санадзе от домакините се стигна до напрежение, което беше потушено едвам след 10 минути.

Турнирът продължава с доста изненади, като преди успеха на Грузия в Група А се стигна до проваляне и на международния първенец Испания със 78:83 от Белгия. В групата, в която е и, четири отбора са баланс от две победи и една загуба, като имат по пет точки. Това са Турция, Черна гора, Белгия и Испания. Грузия е с победа и загуба и е с четири точки на петото място, а българите са шести с три точки.

До края на груповата фаза България среща Грузия (на 6 септември) и Белгия ден по-късно. Напред се класират първите четири състава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР