Турция увеличава производството на пшеница като част от усилията за

...
Турция увеличава производството на пшеница като част от усилията за
Коментари Харесай

Съседката на България, която е принудена да увеличи още рекордното производство на пшеница

Турция усилва производството на пшеница като част от напъните за намаляване на опасността от суша, която обгръща света, оповестява Daily Sabah. Страната ще опита да направи всичко допустимо, с цел да се избегнат всевъзможни евентуални спирания в доставките на храни, споделя представител на промишлеността.

През предходните години Турция беше силно наранена от резултатите на световното стопляне. От друга страна, тази година, даже в регионите, които спадат към така наречен безплодна земя, продуктивността се е нараснала доста.
 Снимка 372467
Източник:

Реколтата от пшеница в Турция доближи най-високото си равнище за всички времена, като тази година са създадени 21 милиона тона, по отношение на 19 милиона тона предходната година. Тази цифра значи, че страната елементарно може елементарно да задоволи личното си търсене, защото употребява към 19 милиона тона пшеница годишно.
 Китай може да измести Египет и Турция и ще стане най-големият покупател на пшеница
Коя страна ще измести Египет и Турция и ще стане най-големият покупател на пшеница

От юни предходната година до момента покупките и са надхвърлили 12 милиона тона

Излишъкът от продукцията ще се преработва в брашно и тестени произведения за експорт за разнообразни пазари, в това число за българския.

Според специалисти от сектора, страната е в добра позиция да служи като световен склад за пшеница.

Черноморската самодейност за зърно, която се случи посредством посредничеството на Турция и Организация на обединените нации през юли 2022 година, се стреми да подсигурява световната продоволствена сигурност, като разрешава на зърното да тече от украинските пристанища, блокирани поради нашествието на Русия в Украйна.

Русия разгласи предходната седмица, че се отдръпва от договорката, наблягайки, че настояванията по отношение на износа на нейните лични селскостопански колета не са били изпълнени.

Споразумението подсигурява най-много притока на зърно към страните в Азия, Близкия изток и Африка, където гладът е възходяща опасност, а високите цени на храните тласнаха повече хора към беднотия.

През първите четири месеца на 2023 година Турция е изнесла към 965,42 милиона тона брашно, генерирайки доходи от към $442,2 милиона. Очаква се общата цифра за тази година да надвиши износа от $3 милиарда.
 6 милиона тона пшеница, царевица и слънчоглед залежават в складовете
6 милиона тона пшеница, царевица и слънчоглед залежават в складовете

Информацията е от Консултативния съвет по зърното
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР