Турция спря 6 гръцки изтребители F-16 в небето над Средиземно

...
Турция спря 6 гръцки изтребители F-16 в небето над Средиземно
Коментари Харесай

Инцидент между турски и гръцки самолети над Средиземно море

Турция спря 6 гръцки изтребители F-16 в небето над Средиземно море, гласи известие на турското министерство на защитата.

„ На 27 август 2020 година шест самолета F-16 на Гърция излетяха от остров Крит по посока към Република Кипър и приближиха района, за който бе издадено (от Турция) интернационално съобщение NAVTEX. Наши изтребители F-16 предотвратиха тяхното доближаване към този район и ги накараха да изоставен региона”, споделя се в известието. В министерството прибавиха, че въоръжените сили на Турция „ ще продължат да пазят правата и ползите на страната в Източното Средиземноморие”.

В момента Анкара организира сондажи в Средиземно море за газ и петрол. Това провокира съществено безпокойствие в Атина. В тази връзка по-рано през днешния ден в Берлин се състоя неофициална среща на външните министри на Европейски Съюз. Решено бе Европейски Съюз да форсира създаването на наказания против Турция поради незаконната й сондажна активност в Източното Средиземноморие, а също да бъдат готови спомагателни ограничения по отношение на Анкара.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР