Турция ще удължи с още три месеца извънредното положение, въведено

...
Турция ще удължи с още три месеца извънредното положение, въведено
Коментари Харесай

Турция пак ще удължава извънредното положение

Турция ще удължи с още три месеца изключителното състояние, въведено след опита за прелом през юли 2016 година, заяви през днешния ден вицепремиерът и държавен представител Бекир Боздаг, представен от Reuters.

Боздаг, който приказва след съвещание на кабинета, уточни, че Съветът за национална сигурност на Турция ще разиска удължаването на режима на идната си среща и добави, че по-късно кабинетът се чака да утвърди решението.

Това ще бъде шестото удължение на режима на изключително състояние в страната, отбелязва турската НТВ.

Сегашният интервал на изключително състояние ще завърши на 19 януари. С новото удължение на режима интервалът на изключително състояние в Турция ще доближи година и половина.

Извънредното състояние в Турция бе въведено на 20 юли 2016 година

Режимът на изключително състояние разрешава на президента и кабинета да одобряват нови закони, заобикаляйки Народното събрание, както и да лимитират права и свободи. Над 50 хиляди души бяха задържани след въвеждането на изключителното състояние и 150 хиляди души бяха отстранени от служба.

Според турското държавно управление чистките са нужни, с цел да бъдат отстранени заканите в областта на сигурността за Турция и да бъдат отстранени поддръжниците на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен.

Турските управляващи настояват, че Гюлен стои зад опита за прелом в Турция м. година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР