Турция ще разгледа възможностите за покупка на руски изтребители, ако

...
Турция ще разгледа възможностите за покупка на руски изтребители, ако
Коментари Харесай

Турция гледа към руски изтребители, складира американско военно оборудване и оръжие

Турция ще прегледа опциите за покупка на съветски изтребители, в случай че не получи американските F-35, заяви организация Bloomberg, като се базира на информация на анонимни турски източници.
По-рано ръководителят на Пентагона съобщи, че Турция няма да получи американските изтребители, в случай че купи съветските зенитно-ракетни комплекси С-400.
Анкара неведнъж акцентира, че няма да се откаже от придобиването на С-400, напомня БГНЕС. Вашингтон пък декларира, че С-400 не са съвместими със стандартите на НАТО и заплашва Турция със наказания, измежду които и анулация на продажбата на новите самолети F-35. Дотук Съединени американски щати спря присъединяване на турски водачи в програмата за F-35, като Турция е част от производството на съставни елементи за изтребителя.
Същевременно Турция е почнала да складира американско военно съоръжение в очакване дали в последна сметка F-35 дефинитивно ще ѝ бъде отхвърлен. Става въпрос за елементи за F-16, а решението е реалност поради загатна на американското оръжейно ембарго против Турция от предишния век - поради нашествието в Кипър. А дейностите на Анкара са подбудени от резолюция на Камарата на представителите на Конгреса, в която се споделя, че на Турция може да бъде отсечен достъпът както до F-35, по този начин и до F-16, хеликоптерите " Чинук " и " Блекхоук ", както и до всевъзможни ракетни системи Patriot.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР