Турция ще работи с Пакистан за стабилизирането на Афганистан и

...
Турция ще работи с Пакистан за стабилизирането на Афганистан и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще работи с Пакистан за предотвратяване на нова вълна от бежанци

Турция ще работи с Пакистан за стабилизирането на Афганистан и попречване на нов потоп от бежанци. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган. " Турция е изправена пред възходяща миграционна вълна от афганистанци, преминаващи през Иран ", сподели той, дружно с сътрудника си от Пакистан Ариф Алви.

" Ще продължим напъните за възобновяване на стабилността в района, започвайки с Афганистан ", сподели Ердоган. " За да създадем това, би трябвало да продължим и засилим съдействието си с Пакистан. Решени сме да активизираме всички средства, с които разполагаме, с цел да успеем ", добави още турският водач.

Пакистанският президент беше в Истанбул за стартиране на вода на военен транспортен съд, издигнат от Турция за южноазиатската страна, която граничи с Афганистан и е основен районен състезател.

Турция разполага с няколкостотин бойци, ситуирани в Афганистан и предложи да поеме отговорността за сигурността на интернационалното летище в Кабул, откакто Съединени американски щати завърши военното си евакуиране до края на август, при изискване че Съединени американски щати обезпечат финансова и логистична поддръжка.

Ердоган също предложи да се срещне с водача на талибаните за диалози.

Пристигането на афганистански мигранти на източната граница на Турция се трансформира в гореща политическа тематика в Анкара, като опозицията притиска държавното управление да предприеме решителни ограничения за прекъсване на притока. Правителството реагира, като ускори построяването на гранична стена с Иран през последните дни.

" С тази стена ние изцяло ще спрем идващите ", сподели Ердоган.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР