Турция ще изпрати с влак хуманитарна помощ на Афганистан, заяви

...
Турция ще изпрати с влак хуманитарна помощ на Афганистан, заяви
Коментари Харесай

Турция ще изпрати хуманитарна помощ на Афганистан

Турция ще изпрати с трен филантропична помощ на Афганистан , съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган след съвещание на кабинета, отдадено на тази тематика.

По думите му " влакът на добротата " ще бъде претрупан със 700 тона храни, облекла, медицински материали, медикаменти. Помощите ще бъдат доставени посредством държавната работа за бедствия и спешни обстановки (АФАД).

Ердоган прикани турските жители, които имат опция, да се включат в акция за набиране на помощи за народа на Афганистан.

" В Афганистан към 19 млн. души, от които близо 13 млн. са деца, се нуждаят незабавно от хранителни помощи . Активисти от към 10 неправителствени организации се включиха в организирането на " влака на добротата " и с тяхно подпомагане ще бъдат раздавани помощите на нуждаещите се в Афганистан. Очаквам, че турските жители непринудено и съгласно опциите си ще се включат в акцията ", съобщи Ердоган.

Турският президент уточни още, че на съвещанието на кабинета е било решено да бъде заделен фонд от 200 млн. турски лири за земеделските стопани, потърпевши от наводненията в Анталия, Артвин, Бартън, Кастамону, Мерсин, Мугла, Османие, Ризе, Синоп и Ван. Ердоган напомни, че през миналата година от държавното управление са били обезпечени помощи в размер на 345 млн. турски лири за потърпевшите жители от пожари и наводнения в разнообразни области.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР