Турция ще допринесе за по-голямата стабилност на Балканите. Това заяви

...
Турция ще допринесе за по-голямата стабилност на Балканите. Това заяви
Коментари Харесай

Ердоган обеща на Вучич да донесе траен мир и стабилност на Балканите

Турция ще способства за по-голямата непоклатимост на Балканите. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на взаимна конференция със своя сръбски сътрудник Александър Вучич.

“Ще допринесем за всичко, което ще донесе дълготраен мир и непоклатимост на Балканите”, посочи турският държавен глава, добавяйки, че планът за автомагистрала сред Белград и Сараево е план на мира и развиването, съобщи.

Вучич благодари за издигането на икономическото съдействие сред двете страни на най-високо ниво. “Турският президент има най-големи заслуги за бързия прогрес в двустранните ни отношения”, сподели той. Вучич разгласи, че за първите три месеца на тази година комерсиалният стокообмен сред Сърбия и Турция се е нараснал с 31,4%, а до края на 2018 година ще доближи размера от 1,3 милиарда евро.

Сръбският президент също по този начин благодари на Ердоган за турските вложители, които отварят свои компании в неговата страна. “И във всички други области имаме забележителен прогрес. Надявам се, че най-бързо ще приключи построяването на “Турски поток”, тъй като ние нямаме природен газ и досега нямаме различен вид за неговото приемане, в случай че доставките от Украйна бъдат прекъснати”, акцентира Вучич.

Той акцентира, че Турция е най-голямата мощ на Балканите и уточни, че Сърбия при опита за боен прелом ясно е изразила поддръжката си за Анкара.

“За нас е доста значимо да имаме положителни, партньорски връзки с Турция и да се пази мира и стабилността”, сподели още Вучич. Двамата президенти също по този начин са разискали битката с тероризма и по-нататъшното съдействие в тази област.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР