Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС)

...
Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС)
Коментари Харесай

Утвърдена е Методика за удостоверяване на съответствието на машините за вота

Министерството на електронното ръководство (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха Методиката за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията на член 213, алинея 3 от Изборния кодекс и условията за техническата спецификация.

Това стана след приключването на публичното разискване на обновената версия на документа и разглеждането на получените в хода му мнения. Министерството на електронното ръководство е в подготвеност да стартира процеса по засвидетелствуване на техническите устройства след приемането на машините от ЦИК. Пълна бистрота, гласност и съблюдаване на заложените периоди в процеса по засвидетелствуване на машините за гласоподаване е поетият ангажимент от страна на Министерството на електронното ръководство. 

При създаването на Методиката са употребявани положителните практики, европейски и интернационалните стандарти, както и националното и европейското законодателство, оповестиха от пресцентъра на МЕУ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР