Турция разкритикува предубедения и нереалистичен за страната за 2021 г.,

...
Турция разкритикува предубедения и нереалистичен за страната за 2021 г.,
Коментари Харесай

Турция разкритикува предубедения и нереалистичен доклад на ЕП

Турция разкритикува " предубедения и нереалистичен " за страната за 2021 година , оповестява Анадолската организация.

В свое изказване турското външно министерство акцентира, че Анкара не приема отчета, който подценява нуждата от подсилване на връзките сред Турция и Европейски Съюз посредством полагане на взаимни старания.

Турция чака на първо място Европейският парламент да не се трансформира в инструмент за " тесногръдите кръгове " , както и да има окуражаващо отношение към институциите на Европейски Съюз за обновяване на договарянията за присъединение, се прибавя в позицията.

До момента обаче заема противоположната позиция, акцентира ведомството, допълвайки, че " не е изненадващо " това отношение от страна на Европейския парламент, който толерира членове на терористични групировки, извършващи терористична агитация.
 Екологичен потенциал отхвърли да възобнови договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз
Екологичен потенциал отхвърли да възобнови договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз

Анкара трайно се отдалечава от полезностите и стандартите на Съюза

Европейският парламент загуби доверието си в очите на турската общност, акцентира министерството и декларира, че " неоснователните възгледи " в отчета, отразяващи искания за народна власт, господство на закона и правата на индивида в Турция, както и " тесногръдите " старания на някои страни членки на Европейски Съюз по въпросите за Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър не са били " от изгода за нас ".

Турция чака Европейски Съюз и всички европейски институции да изпълнят отговорностите си към Анкара, да съживят процеса на присъединение, да ускорят разговора по отношение на либерализирането на визовия режим, да стартират договаряния за актуализиране на Митническия съюз, да засилят съдействието в битката против тероризма и най-много да изпълнят непринудено признатата скица от 2016 година за филантропичен банкет в границите на миграционното съдействие, се показва в изказването на турското Министерство на външните работи.

Допълва се, че вместо да предизвиква предприемането на стъпки по тези въпроси, отчетът е нов образец за идеологическото и пристрастно отношение на Европейския парламент и единствено накърнява репутацията на институцията.
 Чавушоглу: Турция е подготвена да извърши всички критерии за участие в Европейски Съюз
Чавушоглу: Турция е подготвена да извърши всички критерии за участие в Европейски Съюз

Но Европейски Съюз би трябвало да вземе съществени решения по доста въпроси и да договаря честно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР