Турция приветства изказването на папа Франциск в понеделник, призоваващо за

...
Турция приветства изказването на папа Франциск в понеделник, призоваващо за
Коментари Харесай

Турция приветства призив на папата

 Турция приветства изявлението на папа Франциск в понеделник, призоваващо за градивен разговор в Източното Средиземноморие на фона на раздор сред Анкара и Атина по морските граници, оповестява БГНЕС. 

" Приветствам изявлението за Източното Средиземноморие. Турция приканва Гърция, наред с други неща, да зачита интернационалното право, вместо да милитаризира беломорските острови и да насочва искания за нашата Синя татковина “, съобщи в Twitter шефът по връзките в турското президентство Фахретин Алтън.

" Средиземно море би трябвало да бъде море на мир и непоклатимост “, добавя той.

В понеделник папата съобщи в Twitter: " Следя с паника напрежението в региона на Източното Средиземноморие и моля за градивен разговор и ценене на интернационалното право за разрешаване на споровете, които заплашват мира на народите от този район “.

Турция и Гърция са в несъгласие по морските граници, защото турското държавно управление се опълчва на претенциите на Гърция за изключителни права, като твърди, че островите не би трябвало да се включват в изчисляването на морските граници сред страните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР