"Турция подкрепя много силно политическите процеси", заяви в понеделник министърът

...
"Турция подкрепя много силно политическите процеси", заяви в понеделник министърът
Коментари Харесай

Чавушоглу се закани: До 35 часа започваме...

"Турция поддържа доста мощно политическите процеси ", съобщи в понеделник министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушоглу пред телевизия TRT World, пробвайки се да обясни наличието на Анкара в Сирия и военната интервенция на сирийска територия.

"В Сирия няма военно решение ", акцентира Чавушоглу.

"Работническа партия на Кюрдистан (PKK) и нейните Народни отряди за отбрана (YPG) стават все по-силни с всеки минал ден и не престават офанзивите против Турция ", оплака се Чавушоглу, преди да упрекна Съединени американски щати, че не престават да "предоставят оръжия на кюрдските милиции ".

"Остават ни 35 часа и в случай че те не се отдръпват, ще подновим военни дейности в северна Сирия ", предизвести турският посланик, визирайки контрактуваното със Съединени американски щати през предходната седмица 120-часово помирение в района.

По отношение на обвиняванията, че Анкара води акция против кюрдите, външният министър повтори, че Турция се бори против "терористични организации, а не против кюрдите ", подкрепяйки това свое изказване, като означи, че страната му е приела задушевно "над 300 000 сирийски кюрди ".

"Единствената ни цел е да унищожим терористите ", акцентира той и добави, че "националната сигурност е жизненоважна за нашата нация ", заради което Анкара се е заела с "прочистване на нашите граници от терористите ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР