Турция от днес пуска българските туристи с лични карти, обявиха

...
Турция от днес пуска българските туристи с лични карти, обявиха
Коментари Харесай

 Турция вече пуска българските туристи само с лична карта 

Турция от през днешния ден пуска българските туристи с персонални карти, оповестиха туроператори.

„ Автобусът ни мина границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле” и „ Капитан Андреево” с персонални карти. Проверката става доста бързо, като управляващите единствено дават лист, на който написа, че може да останете до 90 дни в страната “, съобщи Радослава Белеганска, шеф на туристическа организация.


Според нея мярката ще докара до увеличение на българските туристи в южната ни съседка. „ Интересът е доста огромен и резервациите за август и септември нарастват след излизането на новината за премахването на задграничните паспорти “, разяснява още Белеганска. За задачата от туроператора няма да стопират автобусните стратегии през август макар, че в прилежащата страна е по-горещо.

Задграничните паспорти на българите не се изискват при директно прекосяване или туристически визити до 90 дни в Турция. Указът на президента Реджеп Тайип Ердоган беше оповестен преди няколко дни, само че не беше конкретизирано от по кое време влиза в действие. Според решението българите ще могат да влизат в страната единствено с персонална карта, осведоми TravelNews.

Посещението на Одрин от българите стартира да се усилва през последните дни. Търговците, които заради липса на клиенти стояха без работа през миналите седмици, започнаха да си спомнят старите времена с помощта на активизирането на туристите след решението, показва турската телевизия НТВ. Телевизионният канал отбелязва още, че по улиците на Одрин безусловно „ няма къде да се стъпи” от хора, които покриват доста от потребностите си в града - от храни до облекло, от домашни използва до препарати за разчистване.

Туристи от България споделят пред малкия екран, че са доста удовлетворени от решението за пътувания без паспорти, а локални търговци показват удовлетворение от създалото се раздвижване. Очаква се през идващите дни интензивността на визитите от България да се ускори още повече в Турция, сподели Георги Пасев, маркетинг управител на туроператор. Той също уточни, че има необикновен растеж на пътуванията към южната ни съседка. В края на август от компанията пускат директни чартъри до турските курорти от София, Пловдив, Варна и Бургас. Програмите са за Анталия, Бодрум, Мармарис и Кушадасъ и ще продължат доникъде на октомври.

„ Турция е огромен шлагер това лято и не спирахме стратегиите и през юли макар горещините. Продължаваме и през август, септември и октомври “, уточни Бейзат Туналъ, общоприет представител на туроператор у нас. Според него евентуално равнищата на българските туристи ще доближават тези от преди пандемията през 2019 година

„ Сезонът е доста мощен за пътуванията на българите към Турция. За първи път не стопират стратегиите за юли и август “, изясни Петър Стоянов, шеф на турагенция. Според него даже при по-високи цени през юли и август се резервират резервациите. „ Хората са като отвързани и желаят да пътуват в този момент, тъй като се притесняват, че през есента може да ни затворят поради новата вълна “, акцентира Стоянов.

Над 16 милиона задгранични туристи са посетили Турция от началото на тази година, което е със 185, 7% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, заяви през днешния ден локалното Министерство на туризма. Най-много задгранични туристи са пристигнали от Германия, Русия, Англия, България и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР