Турция осъди наложените от Съединените щати санкции на нейни министри

...
Турция осъди наложените от Съединените щати санкции на нейни министри
Коментари Харесай

Турция осъди американските санкции срещу нейни министри и заплаши с ответни мерки

Турция осъди наложените от Съединените щати наказания на нейни министри поради случая със арестувания от турските управляващи американски свещеник , упрекнат във връзки с терористични организации . Тя прикани Съединени американски щати да анулират " това неправилно решение ", като в противоположен случай заплаши с ответни ограничения , предадоха международните организации.

" Вън от подозрение е, че това решение, което е равнозначно на непочтителна интервенция в нашата правосъдна система, е против духа на връзките ни със Съединените щати и ще нанесе тежък удар на градивните старания за решение на проблемите сред двете страни ", сподели турското министерство на външните работи в изказване, представено от ДПА.
 
То прикани Съединени американски щати да " анулират това неправилно решение " , като предизвести, че " агресивното (им) държание няма да послужи на никаква цел и ще бъде посрещнато с ответни ограничения без каквото и да било закъснение ".

" Опитът на Съединените щати да наложат наказания на двама наши министри няма да остане без отговор ", акцентира турският външен министър Мевлют Чавушоглу , представен от ДПА.

Той написа в Twitter, че Съединени американски щати и Турция " не могат да решат проблемите (помежду си), до момента в който американската администрация не осъзнае, че няма по какъв начин да реализира противозаконните си претенции с сходен способ ".-->

Вчера Съединените щати постановиха наказания поради случая с свещеник Андрю Брънсън на турските министри на правораздаването Абдулхамит Гюл и на вътрешните работи Сюлейман Сойлу . Според говорителката на Белия дом Сара Сандърс Гюл и Сойлу са изиграли водеща роля за задържането през 2016 година на Брънсън , който предходната седмица бе подложен под домакински арест.

Турският правосъден министър написа в Twitter, че няма имущество или пари отвън страната, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР