Турция официално ще напусне Истанбулската конвенция на 1 юли, гласи

...
Турция официално ще напусне Истанбулската конвенция на 1 юли, гласи
Коментари Харесай

Турция официално ще напусне Истанбулската конвенция на 1 юли

Турция публично ще напусне Истанбулската спогодба на 1 юли, гласи оповестен през днешния ден президентски декрет, представен от ДПА. Страната разгласи през март, че се отдръпва от конвенцията, която си слага за цел спомогне за намаляването на насилието над дамите. Президентът Реджеп Тайип Ердоган отбрани стъпката като " изцяло законна ", само че решението провокира голям брой рецензии и митинги в страната.

За възможен отвод от конвенцията се заприказва предходната година в Турция, чието ислямо-консервативно държавно управление и електоратът му считат, че тя нанася щета върху фамилните и религиозните полезности и окуражава ЛГБТ общността.

Междувременно известната стрийминг платформа BluTV популяризира премиерата на новия сезон на сериала " Разказът на прислужницата " с женски гласове, изричащи лозунги от митингите в Турция: " Не сме безмълвни, не се опасяваме, не се подчиняваме " и " Светът щеше да се раздруса, в случай че дамите бяха свободни ".

Клипът демонстрира фрагменти от филмовата поредност, а на назад във времето се чуват гласовете на турски дами: " Не - значи не ", отбелязва още организацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР