Турция може да преразгледа позицията си относно ратифицирането на кандидатурата

...
Турция може да преразгледа позицията си относно ратифицирането на кандидатурата
Коментари Харесай

„Хюриет“:Турция може да преразгледа позицията си относно членството на Швеция в НАТО

Турция може да преразгледа позицията си по отношение на утвърждението на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО след случая с турски дрон, свален от американските военни в Сирия при започване на месеца, написа през днешния ден вестник " Хюриет ".

В публикация на известния коментатор Абдулкадир Селви, озаглавена „ Съединени американски щати дрона ли смъкнаха или участието на Швеция в НАТО? ", е посочено, че през последните дни турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро подлага на критика Съединени американски щати за случая, което в последна сметка може да окаже отрицателно въздействие върху процедурата по разглеждане на молбата на Швеция за присъединение към Северноатлантическия алианс в турския парламент.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли Турция се съгласи да вдигне ветото си върху приемането на Швеция в НАТО. Швеция даде обещание на Турция да не поддържа организации, които Анкара счита за терористични, и да й окаже всякакво допустимо подпомагане по въпроса за евроинтеграцията й.

Коментаторът от в. „ Хюриет " показва, че до момента се очакваше Меджлисът да утвърди кандидатурата на Швеция през октомври, само че Ердоган може да вземе ново решение, откакто Съединени американски щати смъкнаха турския дрон в Сирия.

Ердоган окачестви дейностите на Съединени американски щати против турския дрон, употребен в Северна Сирия в акция против кюрдски бойци, като нарушаване на духа на стратегическото партньорство с Анкара в границите на НАТО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР