Турция изтегли 40 свои военни от учение на НАТО в

...
Турция изтегли 40 свои военни от учение на НАТО в
Коментари Харесай

Турция изтегли 40 свои военни от учение на НАТО в Норвегия

Турция изтегли 40 свои военни от обучение на НАТО в Норвегия. Причина стана слагането на фотоси на Мустафа Кемал Ататюрк измежду „ вражеските “ цели.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи, че до момента в който са пътували към Канада, турският министър на европейските въпроси и основен договарящ и началникът на Генералния щаб са взели решението за евакуиране на военните от тренировките. 

Цивилен техник-подизпълнител е сложил свалена от интернет фотография на създателя и пръв президент на Турция Кемал Ататюрк измежду изображенията на неприятеля. При различен случай норвежки боен от кюрдски генезис е разгласил мнение срещу НАТО във вътрешен уеб страница на организацията, при което е бил употребен подправен профил с името на турския президент.

Заради тези си дейности и двамата са били отстранени. Генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг сервира извинения на южната ни съседка. Той разясни, че става дума за дейности на обособени хора, а не за публична позиция и добави, че „ Турция е скъп съдружник, способствуващ за общата сигурност. “

В последните месеци желанието на Турция да закупи съветски противовъздушни системи С-400 провокира напрежение в връзките й със Съединени американски щати и разнопосочни реакции на НАТО.​
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР