През нощта валежите ще отслабват и спират, като около полунощ

...
През нощта валежите ще отслабват и спират, като около полунощ
Коментари Харесай

С какво време посрещаме Възкресение Христово

През нощта преваляванията ще отслабват и стопират, като към среднощ ще бъде съвсем без превалявания. Облачността ще се раздира и ще понижава, на доста места до най-вече ясно време.

В среднощ температурите ще бъдат сред 11° и 16°, в София - към 11°, а минималните ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 8°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Иначе за през днешния ден е в действие жълт сигнален код за обилни превалявания.

Предупреждението е за част от областите – Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково.

Валежи в съботния ден ще има и в доста други региони на страната, въпреки и не с сходен мощен интензитет.

Жълтият код за превалявания предизвестява за опция от местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън. Може да има усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг, се показва на страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

За Великден – 5 май, няма оповестени предупредителни кодове. Очаква се да доминира слънчево време. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали временен дъжд. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, а оптималните - сред 18° и 23°.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР