Турция изпревари Германия по предпочитания на българските компании към бизнес

...
Турция изпревари Германия по предпочитания на българските компании към бизнес
Коментари Харесай

Турция изпревари Германия по предпочитане от българските фирми за правене на бизнес

Турция изпревари Германия по желания на българските компании към бизнес пътувания и партньорства в чужбина. Това демонстрират данните от   на Българската търговско-промишлена палата( БТПП). През тази година респондентите извеждат Турция на водещо място измежду страните, желани за правене на бизнес и партньорства (38% от анкетираните). Дългогодишният водач в тази ранглиста – Германия, остава на второ място, отстъпвайки шампионата на южната ни съседка единствено с един %, следвана от Китай (23%), Англия (22%), Италия и Съединени американски щати (с по 20%), демонстрират данните на БТПП.

Доброто показване на Турция в изследването и интереса от страна на българските бизнесмени са разумни поради растежа на комерсиалния стокообмен сред двете страни, като износът бележи растеж от 34%, а вносът - растеж от над 62% до октомври 2022 година по отношение на същия интервал на 2021 година

Най-голям интерес за българските бизнесмени в интернационален проект съставлява партньорството в областта на производството и търговията с машини и съоръжение, в областта на услугите, храни и питиета, строителство, превоз и логистика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР