Турция и Украйна подписаха споразумение, което ще позволи на турските

...
Турция и Украйна подписаха споразумение, което ще позволи на турските
Коментари Харесай

Турция и Украйна подписаха споразумение за възстановяване на страната след войната

Турция и Украйна подписаха съглашение, което ще разреши на турските строителни компании да вземат участие във възобновяване на украинската инфраструктура, развалена на фона на съветската инвазия, оповестиха двете страни в сряда.

Турция споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море и поддържа положителни връзки и с двете. Членът на НАТО работи с Организация на обединените нации за ходатайство при договорка за безвреден експорт на зърно през Черно море. Тя се опълчва на нашествието на Русия, както и на западните наказания против Москва.
На среща в Истанбул турският министър на търговията Омер Болат, министърът на превоза Абдулкадир Уралоглу и украинският министър на инфраструктурата Александър Кубраков подписаха документ, определящ параметрите за „ Турско-украинска работна група за възобновяване “.
Болат сподели, че тримата министри са разискали ролята, която Турция „ ще поеме във възобновяване на Украйна “, и добави, че двете страни ще употребяват работната група, която беше образувана според меморандум за съгласие от 2022 година по отношение на възобновяване на Украйна, за установяване на планове в Украйна и оценете изискванията за финансиране.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР