Турция и Украйна подписаха споразумение, което ще позволи на турските

...
Турция и Украйна подписаха споразумение, което ще позволи на турските
Коментари Харесай

Турция ще възстановява унищожена инфраструктура на Украйна

Турция и Украйна подписаха съглашение, което ще разреши на турските строителни компании да вземат участие във възобновяване на украинската инфраструктура, развалена по време на войната, оповестява " Ройтерс ".

Турция споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море и поддържа положителни връзки и с двете страни. Тя посредничи с Организация на обединените нации за постигането на през Черно море. Анкара се опълчва на нашествието на Русия, само че и на.

На среща в Истанбул турският министър на търговията Омер Болат, министърът на превоза Абдулкадир Уралоглу и украинският министър на инфраструктурата Александър Кубраков подписаха документ, определящ параметрите за " турско-украинска работна група за възобновяване ".
 15 милиарда $ нужни за възобновяване на Украйна
15 милиарда $ нужни за възобновяване на Украйна

Тази година са финансирани единствено част от потребностите, останалите разноски се трансферират за 2024 година, съгласно премиера Шмигал

Болат съобщи, че тримата министри са разискали ролята, която Турция " ще поеме във възобновяване на Украйна ", и добави, че двете страни ще употребяват работната група, която беше образувана според по отношение на възобновяване на Украйна, за установяване на планове в Украйна и оценяване на изискванията за финансиране.

" Това ще обезпечи значима правна основа за напъните за възобновяване на Украйна. Готови сме да си сътрудничим и с трети страни ", уточни той на церемонията по подписването на документа.

От своя страна, Кубраков означи, че главните области, нуждаещи се от възобновяване, са жилищният и транспортният бранш, в това число пътища, мостове и железопътни линии, както и водната транспортна инфраструктура на Украйна. Той изрази убеденост, че напъните ще подтикват и двустранната търговия.

" От изключителна значимост за страната ни е привличането на непознати вложения в инфраструктурата ", акцентира Кубраков.

Турските реализатори са поискали да вземат участие във всички области на реконструкцията на инфраструктурата, разкри източник от турската промишленост, който е взел участие в диалозите.
 Турция ще оказва помощ на Украйна да възвърне инфраструктурата си след войната
Турция ще оказва помощ на Украйна да възвърне инфраструктурата си след войната

Двете страни подписаха меморандум за разбирателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР