Турция и Русия са постигнали споразумение за покупката на ракетни

...
Турция и Русия са постигнали споразумение за покупката на ракетни
Коментари Харесай

Турция се е разбрала с Русия за купуването на модерна ракетна система

Турция и Русия са постигнали съглашение за покупката на ракетни системи С-400, съобщи турският министър председател Бинали Йълдъръм. След завръщането си от посещаване във Виетнам, Бинали Йълдъръм сподели пред публицисти, че окончателното решение ще бъде взето от изпълнителния комитет на турската отбранителна промишленост, написа „ Хюриет дейли нюз ".

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи в края на юли, че Русия и Турция са постигнали прогрес в проектите за покупка от страна на Турция на ракетни системи С-400 от Русия.

Договорът за доставка на противовъздушни ракетни системи С-400 за Турция е във финалната си фаза, само че към момента не е подписан и не е влезнал в действие, съобщи ръководителят на съветския оръжеен експортьор „ Рособоронекспорт " пред публицисти по-рано тази седмица. През месец юли американският боен министър Джеймс Матис окачестви като суверенно право на Турция решението да купи зенитни ракетни системи от Русия, а не от съдружници в НАТО.

Междувременно „ Хюриет ". оповестява също, че Турция още веднъж е трансферирала на границата със Сирия тежка военна техника. Според изданието по този начин просто се стабилизира границата в този регион, където от противоположната страна има територии, следени от силите на кюрдската организация „ Сили за национална самозащита ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР