Полският президент Анджей Дуда свиква заседание на Съвета за национална

...
Полският президент Анджей Дуда свиква заседание на Съвета за национална
Коментари Харесай

Полският президент Дуда свика съвет за национална сигурност заради стрелбата по границата

Полският президент Анджей Дуда привиква съвещание на Съвета за национална сигурност поради стрелбата на полски бойци по мигранти на границата с Беларус. Това сподели президентът пред публицисти, оповестява.

„ Изборите ще приключат в понеделник и бих желал Съветът за национална сигурност да се организира следобяд “, сподели още Дуда.

Президентът на Полша означи, че тематиката на срещата ще бъде информация за стрелбата на полски бойци по мигранти на границата с Беларус. Същевременно президентът чака в срещата да вземат участие представители на всички политически сили. Според него обстановката изисква разискване на приемането на нови закони, нужни за полската войска, както и самата обстановка, зародила на границата.

По-рано полската военна жандармерия задържа трима бойци, които са стреляли по посока на незаконни мигранти, влезнали на територията на републиката от Беларус. Известно е, че мигрантите са минали границата, само че изстрелите във въздуха не ги стопират: бойци от 1-ва варшавска бронетанкова бригада започнаха да стрелят по земята при самозащита.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР