Турция и България сe споразумяха да признаят взаимно сертификатите за

...
Турция и България сe споразумяха да признаят взаимно сертификатите за
Коментари Харесай

От днес пътуваме до Турция със сертификат за ваксинация 

Турция и България сe споразумяха да признаят взаимно документите за имунизация и пътуването сред двете страни към този момент ще бъде облекчено, заяви Анадолската организация.

Според кабинета на регионалния шеф в северозападната провинция Одрин, Турция и България са показали своите условия за взаимно изключение от теста COVID-19.


Българските жители от през днешния ден могат да влизат в Турция без карантина или да им се изисква ПСР тест, в случай че имат документ за имунитет или ваксина против Covid-19 (поне 14 дни след втората доза), оповестява Анадолската организация.

Решението е годно единствено за пътуващи, които са имунизирани с китайската ваксина Синовак или с Пфайзер-Бионтек. У нас китайската ваксина още не е позволена.

Лицата до 18 години, които не са имунизирани заради възрастта си, само че пътуват със фамилиите си със документи за имунизация, ще бъдат освободени от тестване и карантина.


Турските жители, които имат документ за една от двете ваксини, също могат да влизат в България без ПСР тест или карантина.

Разрешението за влизане в Турция важи за всички ваксини, прилагани в България
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР