Турция е започнала масово производство на 122 патрулни катера с

...
Турция е започнала масово производство на 122 патрулни катера с
Коментари Харесай

Турция бори незаконната миграция с производството на 120 пат...

Турция е почнала всеобщо произвеждане на 122 патрулни катера с вътрешно предопределение за отбрана на крайбрежията на страната, съобщи на 3 октомври ръководителят на плана. Лодките ще бъдат доставяни от отбранителната и корабостроителната промишленост на Командването на бреговата защита и Главна дирекция „ Сигурност “. Проектът се ръководи от корабостроителница ARES в южната провинция Анталия.

Малките военноморски кораби ще бъдат употребявани за следене на противозаконна миграция, контрабанда, интервенции за търсене и избавяне и морска сигурност в турската акватория, тъй наречените „ Синята татковина “. ARES 35 FPB (Fast Patrol Boat), ще е с оптималната скорост от 35 възела и обсег от 160 морски благи, ще бъде дълъг 12 метра. Плавателните съдове са проектирани с висока оперативна дарба и ще оперират по всички брегови линии на Турция. Те ще извършват задания в плитки и даже дълбоки води на черноморските, егейските и средиземноморските водни граници на страната.

Онур Йълмаз, който е и управител по обмисляне и планове в корабостроителница ARES, съобщи пред Анадолската организация, че те сполучливо са построили първата от 122-те патрулни лодки, договорирани сред тяхната компания и националната работа по отбранителна промишленост. Около година са осъществявани действия по създаването на дизайн, след което през януари е почнало произвеждане и лодката е била подложена на разнообразни проби, сподели той. Лодката ще отпътува от Анталия за два месеца, с цел да взе участие в екпериментални интервенции в Черно море, добави той.

" Производството на други лодки е почнало. Планираме да приключим плана за четири години, като ще доставяме шест лодки на всеки два месеца ", изясни той. Всички лодки ще имат същите характерности, само че може да има промени при положение на спомагателна нужда, приключва Йълмаз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР