Турция е спестила над милион и триста хиляди мегаватчаса електроенергия

...
Турция е спестила над милион и триста хиляди мегаватчаса електроенергия
Коментари Харесай

​Турция е спестила до 186 милиона евро от запазването на лятното часово време

Турция е икономисала над милион и триста хиляди мегаватчаса електрическа енергия от запазването на лятното часово време през цялата година. Това демонстрират калкулации на Техническия университет в Истанбул, показани на турското министерство на енергетиката, оповестява осведомителният уебсайт " Ен сон хабер ".


Специалистите изясняват това с обстоятелството, че когато се ползва лятното часово време и през зимните месеци, се смрачава по-късно, а по този начин се пести електричество. Целогодишното използване на лятното часово време е икономисало на Турция сред 540 и 802 милиона турски лири (между 125 и 186 милиона евро), както и нуждата от вложения на стойност два милиарда $ за градежа на електроцентрали, които да компенсират нарасналото ползване на електрическа сила, се показва още в отчета.

Севернокипърската турска република (СКТР), приета само от Анкара, в това време се отхвърли от тази процедура и на 29 октомври ще реалокира с един час обратно часовниците според решение на кипърското турско държавно управление, заяви телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

През септември турският Държавен съвет - висшият административен съд в страната, спря осъществяването на решение на министерския съвет от март 2016 година за опазване на лятното часово време през цялата година. Турското държавно управление обаче разгласи, че има намерение да продължи практиката посредством внасяне на законодателни промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР