Турция е готова да посредничи за прекратяване на въоръжения конфликт

...
Турция е готова да посредничи за прекратяване на въоръжения конфликт
Коментари Харесай

Турция е готова да посредничи за прекратяване на въоръжения конфликт между Израел и Палестина

Турция е подготвена да посредничи за преустановяване на въоръжения спор сред Израел и Палестина. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган след държавното съвещание, което се организира под негово председателство в Анкара, предават турските медии.

Готови сме на всякакво ходатайство за замяна на пленници сред страните и преустановяване на опълчването, сподели президентът в послание към народа нощес.

Той съобщи, че Турция поставя дейни дипломатически старания за деескалация на напрежението в района и за " обезпечаване на мир сред Израел и Палестина ".

Ердоган също по този начин алармира за готовността на Турция да даде филантропична помощ на палестинския народ.

Извършваме нужната подготовка за изпращане на филантропична помощ за популацията на линията Газа, уточни той.

Турският президент удостовери позицията на Анкара, че мир в Близкия изток не може да бъде реализиран без признание на палестинската самостоятелност в границите от 1967 година

Подходът на Израел, който подценява главните права на народа на Палестина, както демонстрираха последните събития, заплашва сигурността на личния му народ, сподели още Ердоган.

Винаги сме казвали, споделяме го и в този момент, че сме срещу проливането на даже човешка кръв в земите на Израел и Палестина. Както сме срещу потискането на палестинците от израелските сили за сигурност, по този начин сме и срещу потреблението на непропорционална мощ против цивилни жители в Израел, добави турският президент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР