Турците пътуват до Грузия на телефонен туризъм, за да купуват

...
Турците пътуват до Грузия на телефонен туризъм, за да купуват
Коментари Харесай

Турци практикуват телефонен туризъм в тяхна съседска държава

Турците пътуват до Грузия на " телефонен туризъм ", с цел да купуват телефони iPhone, оповестява Hurriyet. Устройствата се продават на по-ниска цена в прилежащата страна спрямо Турция, поради възобновяване на налога за покупката.

Цените притеглят освен хора, живеещи покрай границата с Грузия, само че и такива от по-далечни градове в Турция, които се стичат към граничния пункт Сарп.

Apple показа новите си модели iPhone 14, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max през септември. Цените на тези модели в Турция варират сред 30 000 турски лири (1600 долара) и 57 000 лири (3100 долара).
 Как политическата неустойчивост в България
Как политическата неустойчивост в България " удари " износа на плодове и зеленчуци на Турция

Защо се образуваха дълги опашки от камиони на общата граница?

Но в случай че турските консуматори купят тези телефони в Грузия, те дават отговор на изискванията за възобновяване на налози, което примамва всеобщо хора в магазина на Apple в Батуми в прилежащата страна. С възобновяване на налози цената на iPhone идва с към 15 000 лири по-евтино, в случай че бъде закупен в Грузия, в сравнение с коства в Турция.

Хората би трябвало да имат IMEI номер, с цел да могат да употребяват устройствата си в Турция. В момента регистрационната такса за този развой е 2700 лири, само че се чака идната година да бъде увеличена до 6000 лири. Тези, които желаят да избегнат по-висока такса, се стичат в Грузия, изключително през уикендите.

Пътуващите не изпитват никакви проблеми при влизане в Грузия през граничния пункт, само че би трябвало да чакат на дълги опашки за възобновяване на налози.
 Икономиките на Грузия, Турция и Армения процъфтяват, до момента в който войната на Путин гони пари и хора от Русия
Тези стопански системи процъфтяват, до момента в който войната на Путин гони пари и хора от Русия

Кои страни са облагодетелствани от войната в Украйна?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР