Турското правосъдно министерство обяви, че започва процедура за снабдяване с

...
Турското правосъдно министерство обяви, че започва процедура за снабдяване с
Коментари Харесай

Турция приготвя униформи за подсъдимите за неуспелия преврат

Турското правосъдно министерство разгласи, че стартира процедура за доставяне с униформи на лицата, които се явяват в съда поради опита за прелом предходната година, разгласи представителят на държавното управление Нуман Куртулмуш, представен от " Хюриет дейли нюз ".

През уикенда президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи по време на протест за отбелязването на годишнината, че подсъдимите ще носят униформи, както тези в лагера Гуантанамо. Темата се появи в дневния ред на турското общество, откакто един от обвинените се появи в съда с риза, на която пишеше " Герой ". " Да ги водим (в съдилищата) по този начин, както се направи в Гуантанамо ", сподели президентът.

" Съдилищата ни работят на правилото на върховенството на закона и са отворени, само че не е уместно за обвинени от ФЕТО да носят униформи в съда ", сподели Куртулмуш, представен от изданието. ФЕТО е съкращението, което Анкара употребява за придвижването на живеещия в Съединени американски щати свещеник Фетхуллах Гюлен, считано от турските управляващи за причинител на опита за прелом и наричано " Фетхуллахистка терористична организация ".

Явилите се в съда с костюми " също наскърбиха нацията ", твърди Куртулмуш. " Някои от тях пробваха да убият президента ни. Някои са измежду тези, които убиваха нацията с изтребители и хеликоптери... Ще споделим детайлности, когато подготовката завърши, само че всички членове на терористични организации, основно на ФЕТО, ще бъдат докарвани в съда в униформи. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:Опит за прелом в Турция (294)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР