Турското министерство на външните работи определи като нарушение на човешките

...
Турското министерство на външните работи определи като нарушение на човешките
Коментари Харесай

Турция против искането на Израел населението на Газа да се премести на юг

Турското министерство на външните работи дефинира като нарушаване на човешките права принуждаването от страна на Израел на популацията на Газа да се изтегли на юг, съобщи Анадолската организация.

Израел прикани по-рано през днешния ден всички цивилни в северната част на линията Газа, където живеят над 1 милион души, да се реалокират на юг в границите на 24 часа, заяви Ройтерс. Призивът бе насочен в миг, когато израелската войска струпва танкове за предстоящата сухопътна атака в отговор на нахлуване от страна на войнстващата формация " Хамас ".

" Съобщението на израелската войска, че палестинското население, живеещо в северната част на Газа, би трябвало да се изтегли в южната част в границите на 24 часа, е недопустимо по какъвто и да е метод ", се споделя в изказването на турското Министерство на външните работи.

" Принуждаването на 2,5 млн. души от Газа, които от дни са подложени на безразборни бомбардировки, лишени са от електричество, вода и храна, да мигрират в извънредно лимитирана зона, е очевидно нарушаване на интернационалното право и няма място в хуманността ", съобщи министерството.

В изказването се акцентира, че от Израел " се чака неотложно да се откаже от тази сериозна неточност " и " неотложно да приключи бруталните си и повсеместни дейности " против цивилното население в Газа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР